3 ноември 2010 г.

Цигани и кучета окупираха дома на гурбетчия

0 коментара
Ромска фамилия превзе къщата на габровския музикант Стойно Зарев. След като се завърнал от двугодишна работа в италианския цирк “Мойра Орфей”, мъжът не успял да прекрачи собствения дом.

В двете стаи се самонастанили Анка Йорданова с трите си деца, Георги - мъжът, с когото тя живее, и още незнайно колко техни приходящи близки. Всички те дори си направили адресни регистрации. Зарев пробвал да се прибере, но натрапниците му се заканили с ножове, а в двора било пълно с озверели кучета.

Мъжът купил къщата в краен габровски квартал през 1994 г. В нея през лятото отивали да живеят родителите му, но те починали. Идвайки си от Италия през април, Стойно искал да се настани там, а през лятото да започне строеж на по-голяма къща. Сега обаче брат му го приютил.

От общината обяснили на Зарев, че циганите са побързали да си извадят документ, преди на 2 август т.г. да влезе изискването при регистрация по постоянен адрес да се представи нотариален акт за собственост на имота или договор за наем. За да затвърдят присъствието си на адреса, Анка и компания си извадили нови лични карти, посочили този адрес и в социалната служба,откъдето жената получава помощи.

Целият квартал е пропищял от набезите на ромската фамилия. Циганите обикаляли околностите с 3 каруци и крадели наред. Наскоро задигнали дори парапета на близкия мост. “Вече са ми продали 6000 тухли за къщата и 50 квадрата ламарина за покрив. Не знам какво още е окрадено, защото нямам достъп до самата къща, а плащам данъка за нея”, оплаква се Стойно.

Музикантът опитва да закрие партидата в енергото, за да изключи тока в имота си. Надява се да не получи в наследство от ромите и огромни сметки. Нито един чиновник не се трогва от историята на Стойно. Юристи го посъветвали да води дело за собственост. “Как да водя дело за собствения си имот”, чуди се габровецът. Той изпрати писмени жалби до прокуратурата и полицията.

0 коментара:

Публикуване на коментар