15 септември 2010 г.

Бойко отказва да реже ленти в Пиринско

0 коментара
Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов е бесен на структурата на партията в Благоевград, заради декларация, обвиняваща го в съглашателство и задкулисни сделки с ДПС. Поради тази причина той отказва да посещава района.

Декларацията на гербаджии от Сатовча срещу областното ръководство на партията с обвинения, че ДПС кадрите определят политиката на ГЕРБ и уволняват активистите, е капката, преляла търпението на Борисов, пише в.“Струма“. Ядосан, той зачертал Благоевградска област от плановете си за визити. В последния момент се отказал да присъства на огласеното от пресцентъра му освещаване на храма в с. Бело поле в неделя и на откриването на новата академична година в най-големия вуз в Югозапада.

В събота вечерта в предаването “Сеизмограф” по bTV водещата Светла Петрова прочете декларацията, подписана от 11 души, членове на ГЕРБ от Сатовча, която бе изпратена като извинение за отсъствието им от студиото по повод дискусия за вписването на българомохамедани в анкетните карти за предстоящото преброяване на населението в България. В декларацията си гербаджиите от Сатовча заявяват, че гражданите от района на Родопите са неделима част от българското население. Благодарение на записите, предоставени от местните членовете на ГЕРБ преди парламентарните избори миналата година, лъснаха пред цяла България опитите на ДПС за тотална ислямизация на населението в района и пълната изборна победа на ГЕРБ се дължи и на тези изнесени факти и видеоматериали.

Година след изборите, в района на Сатовча ДПС кадрите продължават да уволняват активисти на ГЕРБ, а директорът на Горското определя политиката на партията, се казва в декларацията. Подписалите се 11 души заявяват още, че не одобряват политиката, водена от областното ръководство на ГЕРБ. Те за пореден път призовават Борисов за среща с над 300 членове на партията, на която да се говори открито и той да разбере “от извора” истината за част от смятаните от него за доверени хора. Лидерът на ГЕРБ не бил доволен и от благоевградската общинска структура на ГЕРБ. Областният лидер Костадин Хаджигаев бе в Гоце Делчев, заради което тръгнаха коментари, че Бойко Борисов спешно го е изпратил да провери какво се случва в сатовчанската структура.

0 коментара:

Публикуване на коментар