12 септември 2010 г.

Бойко и Алексей си пишели SMS-и

0 коментара
"Закъснях, успах се, извини ме, ще дойда" и "В Министерския съвет съм, звънни" – това са част от sms-те, които премиерът Борисов е изпратил на арестувания при операция „Октопод” бивш съветник в ДАНС Алексей Петров няколко месеца преди ареста му. Любопитните данни бяха съобщени от адвокат Румяна Радкова, която защитава бившата барета.

Тя съобщи още, че по разследването срещу Петров се проверяват всичките му sms-и за последните две години и единственият политик, с който Петров си е писал е премиерът Бойко Борисов. От данните от мобилния оператор ставало ясно, че соченият за лидер на разпадналата се организирана престъпна група "Октопод", не е контактувал с хора от подземния свят или политици. Кратките съобщения, които Петров е получавал от премиера Бойко Борисов, според Радкова разкривали едни нормални човешки отношения.

Адвокат Радкова представи на журналистите справка от Държавната агенция по сигурността на информацията, според която клиентът й е имал разрешение за достъп до класифицирана информация " до ниво строго секретно". То е издадено на Петров през юни 2008 г. след като му е проведено специално проучване и е отнето след като през ноември 2009 г. след като напуска Държавната агенция "Национална сигурност". Според Радкова това проучване, известно като проверка за надеждност, е показало, че до средата на 2008 г. Петров не е бил свързан с престъпни структури и е бил надежден да чете държавни тайни.

0 коментара:

Публикуване на коментар