16 септември 2010 г.

Цигани управляват фирма на Слави Бинев

0 коментара
Фирмата на евродепутата от "Атака" Слави Бинев "М.И.Г. Груп" АД е прехвърлена на двама безработни цигани преди 2 г. - Данчо Гълъбов Славчев от с. Горни Лом и Красимира Красимирова Панкова от Видин, разкри Нова тeлевизия.

Малко преди това фирмата е била заложена пред Българо-американска кредитна банка срещу заем от $1 млн. В момента "М.И.Г. Груп" стопанисва две заведения на Терминал 1 на летище "София". Преди Бинев да стане евродепутат и да продаде компанията, тя бе собственик и на редица известни заведения в столицата като "Куул хаус", "Дали", "Библиотеката", "Дъблин" и др.

Пред Нова телевизия Данчо Славчев заяви, че е втрещен, че по документи се води изпълнителен директор на две заведения на Терминал 1. Двамата с Красимира Красимирова Панкова от Видин са членове на Съвета на директорите на "М.И.Г." Те си спомниха, че преди 2 г. са подписали някакви документи срещу 200 лв. Според Търговския регистър към 16 юли 2008 г. те са единствените акционери в "М.И.Г." АД. Но според електронна система "Дакси" собственици на "М.И.Г." са "Ер Систем Холдинг" и Александър Златков.

Данчо Славчев е и управител и едноличен собственик на друга фирма "Джелепов 98" ЕООД. Половината от нея бе собственост на "Корпорация София", а другата на "Ем Ен Джи" ООД. Справка във фирмените регистри показва, че през 2008 г. изпълнителен директор на "М.И.Г. Груп" АД и собственик на 10% от акциите й е станала настоящата шефка на кабинета на Слави Бинев в Европарламента Анита Стоянова. На същата дата, от която е удостоверението за вписването й - 6 август 2008 г., фирмата е заложена пред Българо-американска кредитна банка срещу заем от $1 млн. с 15% лихва. После е прехвърлена на двамата безработни роми. От банката отказаха да съобщят дали дългът се обслужва, тъй като тове е тайна.

0 коментара:

Публикуване на коментар