24 септември 2010 г.

Бизнес с “Гавра” ,“Аце и Маце” и “Технокурва”

0 коментара



Казват, че по дрехите посрещат, но се оказва, че съвсем не е без значение какво име ще избереш за фирмата си. По него партньорите ти ще добият първа представа кой си, какъв си, с какво се занимаваш и какъв бизнес могат да направят с теб.

Затова като примери избрахме някои уникални имена на фирми, които красноречиво говорят за себе си. Ако ви предстои да откривате фирма, помислете какво име да използвате, за да ви запомнят още на първо четене.Така например предметът на дейност на "100 на 100" ЕООД е издаване на списания и периодични издания, а "16 партизани" ООД произвежда метални конструкции. ООД-то с ефектното име "Аце и Маце"се занимава с търговско посредничество на разнообразни стоки."Барака - 97" ООД пък търгува с разнообразни стоки, според справка във фирмения регистър ДАКСИ.

С архитектурни и инженерни дейности и технически консултации се занимава "Бул елен" ЕООД, а "Варварски минерални бани" ЕООД се грижи за доброто физическо състояние на клиентите си в село Варвара. Хляб и сладкиши прави "Душко Добродушко" ООД,  а "Пет розови котки" ООД посредничи при търговия с разнообразни стоки. С рекламна дейност се занимава хасковското ЕООД с красноречивото име "С.Е.К.С."Името на варненската фирма "Параноя" пък е измислено от италианските съдружници на Росица Филчева. Според нея, чужденците били ужасени от  обстановката в България. Смущавала ги корупцията сред чиновниците, убийствата по улиците, битовата кражби. След първия месец от престоя си, те вече били сигурни, че ситуацията у нас е определено "параноична". По тази причина те решили, че специфичното душевно състояние" параноя" ще бъде най-добро име на фирмата им. Дружеството се занимава с външна търговия на промишлени стоки.

"Сори интернешънъл" пък продава стоки на дребно, а "Я късмет" ООД  разкроява, рендосва и импрегнира дървен материал.  Противно на очакванията, русенската фирма със звучното наименование "Технокурва"се занимава с компютри и база - данни…Управителят на фирмата обаче е дал фалшив телефонен номер, установи проверка. Благоевградското дружество "Катилска мечта" също се оказа неоткриваемо на посочения телефон. Собственичката на фирма "Една българка"- българката Мария Спасова, емигрира в Америка и затова в момента е спряла фирмата си.  Шуменската "Зурла" ООД се занимава със производство на селскостопанска продукция, обясни синът на президента Иван Шаламанов.  Русенската фирма "Джоконда" също е прекъснала работата си, каза съсобственичката Тодорка Петрова. Причината за това е преминаването в "нелегалност" на гръцкия й съдружник Каратанасис Атанасиос Кристос. А иначе името на фирмата - "Джоконда" е измислено от Тодорка, която по професия е художник.

Противно на очакванията, смолянската фирма "Коч Балкан" се занимава с търговия на  елуреди и радио-телевизионни стоки. Собственик на фирмата е турският граждани Абдулазис Коч, каза управителката Албена Янкова. Охранителната фирма "Щит и меч" също е прекъснала дейността си. Бившият собственик Димитър Петков днес се занимава с друг бизнес. Той си спомня, че e автор на името "Щит и меч". Дружеството е създадено в началото на демокрацията, когато имало място под слънцето за всички.Варненската хотелиерска фирма "Кост де марз - 97" ООД е спряла работата си. Името на фирмата се състои от част от имената на тримата съдружници, обясни Криси Николова, която е съпруга на един от съсобствениците. Дружеството е обявено в несъстоятелност.

0 коментара:

Публикуване на коментар