16 септември 2010 г.

Доган съди Община Стара Загора

0 коментара
Областната структура на ДПС в Стара Загора съди местната власт. Делото в административния съд е заради отнет клуб, намиращ се на ул. „Свети княз Борис I“ 41. Там хората на Доган ползваха две стаи и заседателна зала.

Официалният мотив за отнемане на клубната база е изтичане на тригодишния договор. Община Стара Загора е отправила обвинения и за неплатен наем и превръщане на партерните помещения в кафене. Въпреки че ДПС е парламентарно представена партия и по закон местната власт е длъжна да й осигури клубна база, повече от година областната и общинската организации са на улицата. Помещенията са запечатани и не се ползват.

Депесарите пробвали няколко пъти да се срещнат с кмета Светлин Танчев, но единственият му успех е бил телефонен разговор. В него кметът отговорил, че въпросът на партията е решен. В замяна на отнетата база Общината предоставяла на ДПС една стая в съжителство с ВМРО. Заседателната зала в къщата пък щяла да се ползва както от воеводите, така и от хората на Доган и Сидеров. От ДПС отказали, тъй като трите партии изповядват различни политически позиции, а по време на избори щели да изпаднат в патова ситуация кой да ползва залата.

0 коментара:

Публикуване на коментар