13 септември 2010 г.

Свещеник иска секс срещу заплащане

0 коментара
Преподавателят в Богословския факултет на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" отец Гарена свалял студентки и им предлага пари срещу секс. За това информираха студенти по специалност "Теология", които заедно с преподаватели в катедра "Богословие" започват подписка срещу скандалния Петър Гаренов - отец Камен Гарена.

Новината съобщи студентката по богословие Иванка Милева, която е общински съветник от АТАКА в Сопот. Подкрепата на партията на националистите потърси и един от ръководителите на факултета по богословие проф. Димитър Киров. "Негова е молбата АТАКА да поеме случая и да го разгласи", казва Иванка Милева пред партийния си вестник. Скандалният отец Гарена, който стана известен с обръщението си от амвона през октомври 2008 г. към тогавашния премиер Сергей Станишев: "Вие сте пич!", е преподавател по теология в Богословския факултет на Пловдивския университет от 2001 г. Отецът възмути обществеността, като чете в центъра на Кърджали Евангелието на турски език, а по Богоявление хвърли кръста от фадрома, заедно със своя приятел кмета Хасан Азис.

"Като студенти по богословие първи курс в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" сме възмутени от преподавателя свещеник, д-р по богословие и доктор на историческите науки Гаренов, който в първия час на предмет "богослужение", облечен в богослужебни одежди, ни поздрави с "гюнайдън" (добър ден на турски). В 10-те часа, предвидени в програмата на задочниците за първия семестър по този предмет, отец Гарена постоянно разказваше как се разраствало християнството в Турция и Китай, за да ни внуши колко толерантни са турците, говореше на турски и цитираше Корана, като ни караше да се чувстваме, сякаш сме в медресе", разказва Иванка Милева. По думите й отецът не обърнал никакво внимание на темите, които по програма трябвало да изнесе пред студентите. "Нещо повече - обясняваше ни в абсолютно противоречие с православния канон, че можем да влизаме в молитвено общение с еретици и инославни. Позволи си да се гаври с тайнството на изповедта", възмущават се първокурсниците. Милева цитира свой колега, пред когото отец Гарена се похвалил на ректора на факултета и пред преподаватели, че е агент на ДС и етническата партия на Ахмед Доган ДПС му е слабост.

Студенти от II и III курс са възмутени, че по време на лекции отец Гарена свободно използва думи като "минет", идва в университета с калимявка и кръст, а намеква за секс на момичетата и им предлага пари.."Започваме подписка за отстраняването на отец Гарена от преподавателския състав на Пловдивския университет. Имаме уверението на проф. Димитър Киров, че ще бъдем подкрепени в тези си действия от преподавателите, от митрополит Николай и от самия ректор на университета", заяви Иванка Милева.

0 коментара:

Публикуване на коментар