4 октомври 2010 г.

Комсомолци ощипаха дядо Николай с 20 бона

0 коментара
Нова далаверка заформиха оправни членове на Младежкото обединение на БСП в Пловдив. Комсомолците в града под тепетата са в основата за създаването на интернет телевизия за православно християнство. Тя може да се види на сайта пловдивската митрополия www.plovdivskamitropolia.bg. За съжаление телевизията така и не функционира, установи проверка.

При отварянето на телевизионния прозорец в сайта излиза обръщение на пловдивския митрополит Николай и нищо повече. „Телевизията” не излъчва нищо друго, няма и никакъв архив. За целия „проект” комсомоците от Пловдив успели да измъкнат от джоба на дядо Николай 20 хиляди лева.
В основата на проекта за телевизия в сайта стои членът на градския съвет на партията Йордан Василев. Той е един от главните администратори и на партийния сайт, както и на още няколко други информационни портала, където би трябвало да се излъчва на живо. Василев е и зам.-координатор на местното Младежко обединение, чийто лидер е Явор Гечев. Цялото управление на сайта на пловдивската митрополия се подържа от млади социалисти от Пловдив. За това упражнение те вземат доста прилични заплати над 800 лв., разкриха още пред нашата редакция.

Първата българска православна телевизия е отколешна мечта на дядо Николай. Той официално ще представи проекта на 11 февруари 2010 г. с молебен в митрополитската църква „Света Марина”. Целта на телевизията е да излъчва на живо във виртуалното пространство важни за Пловдивската епархия събития. По този начин рейтингът на митрополит Николай ще се напомпа и пред далеч по-млада аудитория. Он-лайн излъчване бе осъществено през лятото при посрещането на чудотворната икона на Богородица в Пловдив и посещението на Вселенския патриарх Вартоломей. За да предават на живо в нета, Йордан Василев и екипа му дори са били пременени в монашески дрехи.

Това не е първият интернет-проект на пловдивския митрополит. Преди време той стартира подобен сайт - mitropolia-plovdiv.org, който скоропостижно бе закрит. Причината – дядо Николай забравил да плати годишната такса за портала. Тя е в размер на 20 лв. Пловдивския митрополит е прочут със своите контакти в БСП. Той е дългогодишен приятел с червения олигарх Георги Гергов, който наскоро стана и шеф на социалистите в Пловдивска област. Митрополит Николай е прочут с подаръците, които червения олигарх безрезервно му дарява – от скъпи телефони до луксозни лимузини и джипове…

Янко Сакъзов

0 коментара:

Публикуване на коментар