2 октомври 2010 г.

Страховит звяр броди край Славяново

0 коментара
Страховит звяр с неизяснен произход от месеци броди край Славяново, довериха от местната ловна дружинка. Четириногата хала нападала животните по дворовете с невиждана жестокост, после изчезвала без следа. Всякакви опити да бъде спрян кръвожадния похитител, досега се оказали неуспешни.

Местните описват звяра по толкова различни начини, че да се изготви фоторобот било практически невъзможно. Според очевидци тялото на животното било покрито с дълги косми, муцуната му била издължена, пастта му - огромна, а когато се разтваряла, откривала големи, остри зъби. Старци се кълнат, че очите му светели в тъмното и виел страховито край дворовете по пълнолуние. Мълвата за косматия натрапник се разнесла в околностите със скоростта на радиация, уплашени майки криели невръстните още преди мръкване. Възрастни жени плашели внуците си с него при непослушание, нощем се кръстели пред олтара и се молели да се яви някой юначага и да ги избави от четириногата напаст.

Едновременно с това из Славяново плъзнали слухове за произхода на похитителя. Едни казвали, че е заченат от кръстоска между вълк и домашно куче, други намеквали, че си е чист върколак. Когато страхът и залостените порти станали ежедневие, а от ловната дружинка почти изгубили желание да дирят звяра, със своя версия излязъл месарят бай Тенчо. Дългогодишният касапин отглеждал домашно куче, но често го хранел със сурова мръвка. Появата на звяра подозрително съвпадала с изчезването на неговия четириног приятел, затова и версията на бай Тенчо се приела като достоверна. Засега. 

Вълчо БАСКЕРВИЛСКИ, БГСЕВЕР

0 коментара:

Публикуване на коментар