18 октомври 2010 г.

4 причини, за да спрете на втората чашка

0 коментара
Наливането с  алкохол се смята за модерно в наши дни. От филмите, в които изглежда шикозно, до учениците, за които това сякаш е единственото занимание, прекомерната употреба на алкохол се разглежда като нещо естествено и невинно.  За съжаление обаче, реалността съвсем не е такава. Ето четири сериозни причини, които ще ви  накарат поне да спрете до втората чашка с ракия:

1. Пътнотранспортните произшествия. Тези, които прекаляват с алкохола, рискуват 14 пъти повече да катастрофират с автомобила си спрямо онези, които не пият.

2. Насилието. Голям брой ученици са били нападнати от други ученици под влиянието на алкохола. Освен това, в САЩ, почти 100 000 ученици докладват годишно, че са били малтретирани сексуално при инциденти, свързани с алкохола, въпреки че техният брой може да се окаже и много по-голям.

3. Дългосрочни заболявания и смърт. Редовната употреба на алкохол в големи количества се свързва с много дългосрочни здравословни проблеми. Те включват цироза, повишено кръвно налягане, сърдечни удари, сърдечно-съдови заболявания и рак. Данните от изследване сочат, че 42% от смъртните случаи, свързани с алкохола, може да бъдат приписани на хроничните заболявания.

4. Нежелана бременност и венерически болести. Употребата на алкохол в големи количества води до рисковано сексуално поведение, включително секс без използването на противозачатъчни средства, с повече от един партньор. Това може да доведе до нежелана бременност и заразяването с различни болести, предавани по сексуален път.

0 коментара:

Публикуване на коментар