16 октомври 2010 г.

Братя си сменят личните карти, съдят ги

0 коментара
Двама братя отиват на съд, тъй като са си разменили данните в личните документи. На 8 януари 2004 г. пловдивчанинът Иван Иванов се представил за брат си в полицията и му издали международен паспорт на името на Васил. За целта попълнил заявление за паспорт в РДВР и получил документа.

Две години по-късно обаче брат му решил, че трябва да си извади шофьорска книжка. Васил знаел, че Иван вече е направил шашма с неговите лични данни, но решил, че това няма никакво значение. Този път той направил нова врътка и дал данните на брат си. 

На 17 август 2006 г. той получил шофьорската книжка. На 6 март 2008 г. Васил отишъл в полицията и попълнил заявление да му бъде издадена лична карта отново с данните на брат му. И този път успял да заблуди властите и получил документа. И двамата братя отиват на съд и срещу тях Районна прокуратура вече е повдигнала обвинения за съставяне на фалшиви документи и използването им. Според закона те могат да влязат в затвора за подобно престъпление до две години. От прокуратурата коментират, че за първи път се срещат с подобен абсурден случай.

0 коментара:

Публикуване на коментар