21 октомври 2010 г.

Турска връзка в делото за милионите на Доган

1 коментара
Съпругът на съдийката Илиана Славовска, която оправда Ахмед Доган по делото за хонорара за консултантски услуги за проекта “Цанков камък” за 1, 5 милиона лева, е косвено свързан с близки до ДПС, пише вестник  “168 часа”.
Христо Начков е шеф на дирекция в Комисията по защитата от дискриминация, чийто председател Кемал Еюп беше депутат от ДПС, а семейството на Славовска идва в София от Кърджали, където листата на движението винаги е оглавявана от Ахмед Доган. Докато живее в Кърджали той е председател на Дружеството за българо-турско приятелство, а бивши магистрати от Кърджали твърдят, че има и топли връзки с Ерджан Рашид-Роко по това време, а с тези слухове се свързва и отводът на съпругата му по делото срещу Роко в средата на 90-те години, когато тя е прокурор.

“Съпругата ми не спа 2 денонощия, преди да се произнесе по казуса с хонорара на Доган. Ставаше посред нощ, за да чете закони, реакциите в обществото се отразяват много тежко на семейството ни. Подкрепям решението й като върховен съдия, защото съм убеден, че е съобразено със закона”, коментира пред вестника Христо Начков, който също е юрист.

1 коментара:

Публикуване на коментар