21 октомври 2010 г.

Яне искал секс от 29-годишен мъж

0 коментара
Мъж на 29 години обвини лидера на РЗС Яне Янев в системен сексуален тормоз. Светослав Стефанов е написал жалба до ГДБОП и Народното събрание, в която се твърди, че докато е работил за РЗС, Янев системно го е подтиквал към сексуален контакт. Жалбата е в комисията по вътрешна сигурност, както и тази по етика и борба с корупцията.
Яне Янев вчера отхвърли обвиненията - бил хетеросексуален.

“От края на 2009 г. в качеството ми на член на управителния съвет на “Ред, законност и справедливост” и на щатна длъжност регионален координатор за Югоизточна България бях подложен на системен сексуален тормоз от председателя на партията г-н Яне Янев”, пише в жалбата си до двете парламентарни комисии Стефанов. Според обясненията му тормозът се изразявал в прикрити и открити намеци, отправени устно в преки срещи и чрез есемеси и телефонни разговори за осъществяване на блудствени действия спрямо него “в качеството му на висшестоящ партиен лидер”.

Сексуалните предложения били категорично отхвърлени от негова страна и вследствие Янев започнал да отправя директни заплахи за отстраняването му от екипа. “През март 2010 г., вследствие на упражнявания към мен системен психологически тормоз, реших да си подам оставката от партията и да я напусна, за което уведомих моя колега Иван Георгиев и организационния секретар на партията г-н Тодор Великов, народен представител, в качеството му на мой пряк ръководител”, пише Стефанов. Когато предавал работата си на своя приемник, бил извикан в стаята на Янев, който му предложил да остане в партията, защото “всичко е било един експеримент”.

Светослав повярвал, че натискът ще спре. Десет дни по-късно обаче Янев подновил щенията си, но не така агресивно. Обаче пак срещнал категоричната съпротива на Светослав. “Два месеца по-късно под предлог икономическата криза на страната Янев обяви, че минаваме на половин работен ден с половин заплата, като тази рестриктивна мярка беше приложена единствено само към мен”, жалва се бившият кадър на РЗС. Това потвърдило усещането му, че искат да го отстранят и че не е нужен на партията като кадър, а като “обект на сексуално желание от страна на лидера”. Няколко месеца по-късно Стефанов сам решил да напусне РЗС заради липсата на перспектива за развитието му като член и активист. Станало му пределно ясно, че за да се издига в партийната йерархия, трябва да изпълнява “сексуалните прищевки на лидера”, пише в жалбата. “След напускането ми през септември не съм поддържал никакви контакти с г-н Янев, но на 15.10.2010 г. около 20,20 ч получих входирано обаждане от номера на Яне Янев. Той ми отправи заплахи за саморазправа и ме напсува тежко.” Разговорът продължил около 20 секунди. Стефанов веднага потърсил депутата Тодор Великов и му разказал за поредния тормоз.

В резултат от този системен психологически тормоз бившият член на РЗС получил дерматологично заболяване. “От 15.10.2010 г. се чувствам сериозно застрашен следствие на заплахата на г-н Янев, който има реално обществено влияние, и реших да се обърна за закрила от страна на правоохранителните органи. Стефанов е готов дори да се подложи на детектора на лъжата, за да докаже твърденията си.

0 коментара:

Публикуване на коментар