25 септември 2010 г.

Бойко удря Слави Бинев с „Октопод 2“

0 коментара
Волен Сидеров изостави евродепутата, подарил фирмата си на безработни цигани

 Всичко е лично, и най-малкото нещо. Всички лайна, които сервират на човек всеки ден, през целия живот, са личен въпрос. Наричат го бизнес. Добре. Но то е дяволски лично“. Думите на Майкъл Корлеоне няма как да са убягнали на Бойко Борисов, когото мнозина от противниците му обвиняват, че е гледал стотици пъти „Кръстникът“ и се стараел да имитира дон Вито.

Мафиотското откровение помага да си обясним много неща. Едното от тях е смазването на „Октопода“. Премиерът не се поколеба да удари един от близките си в миналото хора – Алексей Петров. Когато миналата есен бившата барета му предаде официално секретна справка на ДАНС, личното изнесено копие на Сергей Станишев, той поиска в замяна друга услуга. Настоя Борисов да не връща в ДАНС напусналият преди това зам.-шеф Иван Драшков. Може би това беше и моментът, в който Борисов осъзна, че ако иска да управлява държавата, трабва да отстрани Трактора от пътя си. Иначе щеше да му се наложи непрекъснато да се съобразява с изключително мощната силова структура на Алексей Петров, оплела политици, магистрати, полицаи, тайни агенти и висши чиновници в пипалата си.

Разбиването на „Октопода“ започна с дирижираното разтурване на парламентарната група на РЗС, доколкото Яне Янев беше политическата марионетка на бившата барета. И продължи с изтикването на „Лев инс“, застрахователната компания на Алексей, от бизнеса с държавните институции. „Война е, който издържи“, коментира Бойко Борисов веднага след ареста на Трактора. Сега сценарият се повтаря с друг отколешен противник на премиера- евродепутатът от „Атака“ Слави Бинев. Тайни агенти, данъчни, и прокурорите вече дълбоко са се заровили из бившите фирми на архонта и първите резултати са стряскащи. Преди седмица Нова телевизия излъчи разтърсващ репортаж за фирмите, които стопанисват заведенията на новото летище. Оказа се, че доскорошната фирма на Слави Бинев „М.И.Г. Груп“ АД е била заложена и след това продадена на двама безработни роми.

Разследването вече е поело курс към измама в особено големи размери и данъчни престъпления. Ако прокуратурата извади публично безобразията на бившия европейски шампион по таекуондо, мястото му в Европарламента може да истине или най-малкото грижливо изгражданият му имидж да бъде сритан задълго. Какво раздели най-железните мъже в българската политика? Няма данни дали в зората на мутренските групировки, когато Бинев се подвизаваше в „Защита“ и участва в голямия кютек с борците в „Дескрим“, а Бойко въртеше охранителната фирма „Ипон“, двамата да са имали вземане даване. Но след като Бойко Борисов стана кмет на София, той


махна кафенетата на Слави Бинев

разположени пред Народния театър и НДК, които дотогава плащаха символичен наем на общината, а прибираха несметни печалби. Според мнозина именно това е възпламенило таекуондиста да влезе в политиката. Архонтът се изправи срещу лидера на ГЕРБ на местните избори прецз 2007 г. и проведе най-агресивната кампания, която столичани са виждали от 10 ноември насам. Слави отправи оскърбления, които дълбоко засегнаха личната чест на днешния премиер. "Само при "Коза Ностра" нещата не са лични. Абсолютно лична е битката ми с Борисов“, заяви Бинев при откриването на кампания, очевидно направил свой прочит на „Кръстникът“. „За мен Бойко не е Елвис Пресли, с какъвто го сравняват, а Чарлс Чаплин, защото може да изиграе всякаква роля. Ако толкова много му пречим, по-добре да си изгради нов град", допълни евродепутатът.

Силовата опора на Волен Сидеров заяви още, че Борисов не трябва да отива на балотаж, а за нарушенията и за лошото управление в София, той трябва да влезе в затвора. Партийният орган „Атака“ пък охарактерезира кмета като „софийският Буратино“. „В София имаме нужда от управленец, който да ръководи, а не от мутра, която да ни охранява срещу месечни възнаграждения“,продължи с комплиментите към конкурента си архонтът. Според Бинев лидерът на ГЕРБ е един болен човек, при когото инжекцията е власт - той непрестанно посяга към все по-голяма и по-голяма доза. Ако тази доза не му се дава, той ще умре. Друга негова теза гласеше, че Бойко Борисов е една много опасна за България тенденция – той не е "Б" отборът на БСП, а е "А" отборът на БКП и ставало дума за чиста диктатура, хунта.


После кандидат-кметът на „Атака“ излезе с разкритието, че Борисов е въртял далавера с нелегално производство на цигари "Марлборо" и "Мелник" и тяхната контрабанда в периода 1994-1997 г. във фабрика край Бургас. Архонтът призова медиите да попитат генерала


дали през 1993 г. Бойко Борисов е бил арестуван в Унгария

и екстрадиран. Борисов отмина обидите и нападките с мълчание, дори не пожела да се яви на тв дебат срещу Бинев. Което отново даде повод на „Атака“ да го обвини в малодушие и страхливост. Волен Сидеров се включи в канонадата с уточнението, че Бойко го е излъгал на няколко пъти. „На този човек не може да се вярва нито политически, нито личностно", отсече вождът на „Атака“.

Коронният номер в кампанията от 2007 г. беше поканата за бой на татамито. Ммръсната поръчка бе изпълнена от Валерий Найденов, който навремето е тренирал и Борисов, и Бинев. „Нали е Борисов мъж на годината, снима се в "Плейбой" като супермен... Нека се докаже публично“, призова го треньорът. И се зарече, че е се откаже от таекуондото, ако Бойко победи Слави. После разкри, че навремето е изгонил Борисов от своя клуб за клюкарство, лъжи и интриги. „За жалост като трениращ Бойко показваше страхливост. В таекуондото той успя да защити син пояс, а това е едно посредствено ученическо ниво“, отчете Найденов.


„Него дори го беше страх да излезе на спаринг. Аз имам чувството, че самият мирис на адреналин го плаши. Много често чета по медиите - той е митичен герой, много добър каратист... При нас той имаше два прякора, които го характеризират отлично. Единият беше  Праните гащи. Вторият прякор, който аз съм чул за него, е Борсука, понеже все странеше от хората. Той е един такъв, все се цупеше“, продължи да го нарежда резбеснелият се треньор. Валерий Найденов разказа още, че в начолото на 90-те „Ипон“ охранявала само паркинга на хотел „Славия“, а Бойко с една жилетчица казвал: "Г-н Михалев, къде точно да ви паркирам колата?"

„Невероятен нарцис и комплексар. Човек, който обича гласа си и се радва на тялото си, на звуците си, обича да се обгражда с хора-огледала... Във времето, когато го опознах, си беше простичко момче. Той не знае езици, не е контактувал с много хора... Усуква се както преди, имам чувството, че е гледал поне 200 пъти "Кръстникът" и 200 пъти Робърт де Ниро -


криви си главата наляво надясно и примигва с очички

Това е сто процента така. Трябва да сме дебили, за да не го осъзнаваме“, изсипа порой от разобличения треньорът по таекуондо. Изборите отминаха, Сидеров сигурно отдавна вече е забравил какви ги е говорил и писал за днешния премиер, докато Бинев спечели нов мандат в Европарламента и се примири с обстоятелството, че старият му враг стана министър-председател. Този, който не забравя, е Бойко Борисов. Премиерът бързо осъзна, че за да не се превърне в заложник на подкрепата и провокациите на „Атака“, трябва да се освободи от тях. Политиката е продължение на войната с други средства и лидерът на ГЕРБ спретна проста оперативна разработка в няколко хода, с която е на път да разпердушини националистическата партия. Първото мероприятие беше подхвърленият компромат срещу Сидеров, който беше изстрелян от бившия шеф на контрарузнаването Атанас Атанасов на пресконференция. Разкритието гласеше, че през 1984 г. лидерът на „Атака“ тогава в битността си на фотограф е изнудвал за пари бившия си шеф в предприятието “Белмекен” Димитър Казаков и заплашвал да го пребие.

Сидеров бил заловен с 1000 белязани лева след изнудването, но делото тайнствено било прекратено. Скандалът разклати силно равновесието на атакиста и той тръгна в контранастъпление срещу ДСБ. Още преди да е заглъхнала първата вълна, гръмна и аферата със Слави Бинев, който заложил фирмата си за пред Българо-американска кредитна банка срещу заем от $1 млн и я прехвърлил на двама безработни цигани от Видинско. Собствениците Данчо и Красимира пизнаха пред НТВ, че преди две години им дали 200 лв, за да подпишат някакви документи. И двамата малограмотни роми изобщо не подозират, че управляват компания с огромни мащаби.След като скандалът бе детониран, в играта се включи Националната агенция по приходите и прокуратурата, които обявиха, че почват да нищят случая.

На фона на масирания натиск срещу Слави Бинев вестник „Атака“ остана учудващо безмълвен. На неговите страници не бе поместен нито ред в защита на евродепутата. Препускащият из тв студията Сидеров също

не намери за нужно да каже две добри думи

за щедро спонсориралият го архонт. В кулоарите на „Атака“ от известно време се говори, че отношенията между вожда и Бинев са се влошили чувствително. Сидеров подозирал архонта, че готви преврат, с който да го свали от лидерския пост и да го замести. Увлечен от конспиративното си въображение, Волен твърдял, че и компроматът с пиянската разправия на борда на самолет на „Луфтханза“ също е бил поръчан от Слави Бинев, който подозрително запази мълчание по случая. Целта била компрометирането му като политик във вътрешен и международен план чрез представянето му за избухлив и неуравновесен човек, който има проблеми с чашката. Така евродепутатът дискретно подготвял почвата в Брюксел и в София за неговото пенсиониране. Според запознати Волен дори е знаел предварително за последното разследване на Нова телевизия, което изпрати в нокдаун архонта и което тепърва ще се развива. Сидеров обаче си прави пас, с което показва ясно дистанциране от собствения си евродепутат. Съвсем скоро обстановката в „Атака“ ще бъде взривена, тъй като и Волен, и Слави са тежки характери и публичният им сблъсък е неизбежен, прогнозират запознати.
Bspnews.net

0 коментара:

Публикуване на коментар