10 септември 2010 г.

Спрей замъглява номерата на колите

0 коментара
Спрей светлоотразител се продава на черно в Пазарджик. Той служи за напръскване на номерата на колите, като основната идея е при каране с превишена скорост камерите, поставени на пътя, да не могат да заснемат регистрационните табели.

Същата работа може да свърши и обикновен лак за коса, като за предпочитане бил този със съдържание на брокат, тъй като блещукал доста по-силно. Цената на флакона варирала от десет до петнадесет лева. Той служел за около двадесет пръскания. Спреят е също като фотоблокър, тъй като прави снимането от камера неефективно. При поръчка на 5 флакона цената пада на 120 долара. Един спрей е достатъчен за маскирането на 60 коли.

Производителят препоръчва след всяко ходене на автомивка табелката да се пръска наново. У нас подобен спрей не е нужен, защото камерите на КАТ не разполагат със светкавица. По закон те се поставят само в осветени участъци и работят в инфрачервения спектър. Подобен трик върви в страни като Англия и Франция, където на всеки ъгъл има камера със светкавица.

0 коментара:

Публикуване на коментар