16 септември 2010 г.

Мускулите на Бойко не плашели Атанасов

1 коментара
Мускулите на премиера Бойко Борисов въобще не плашели кмета на Пловдив Славчо Атанасов. Докато съм кмет и докато дишам, ще защитавам интересите на Пловдив и изобщо не ме интересува кой е премиерът и колко мускули има, заяви градоначалникът, ядосан от решението на правителството за депониране на софийски боклук в градското сметище, намиращо се в село Цалапица.

Нашите държавници се взеха за богове и по изключително нагъл и арогантен начин гласуваха решение за боклука, продължава с тирадата си Атанасов. Досега София е натрупала на нашето депо цяло тепе - 300 000 тона, сега искат силово да докарат още, разпали се той. Той припомни, че Пловдив не е получил нито стотинка от 15-те милиона лева за софийските бали, договорени за тази година. Ще забуча на кол споразумението с правителството, ако до края на годината парите не дойдат - нека пловдивчани да го видят, закани се Атанасов.

Според него данните на Министерството на околната среда за 411 000 тона свободен капацитет на сметището в Цалапица не са верни. Информацията е била подадена във ведомството в края на 2009-а, но сега тя е силно редуцирана. През тази година на сметището са депонирани 100 000 тона софийски боклук, а освен това там се изхвърлят отпадъци на още осем общини.

1 коментара:

Публикуване на коментар