15 септември 2010 г.

Осъдиха зет на президентски съветник

0 коментара
Окръжният съд в Добрич постанови 4 г. затвор при общ режим и заплащане на нанесената щета на НАПИ за над 83 хил. лв. от несъбрани винетни стикери за 44-годишния софиянец Радослав Райчев. Той е зет на Красимир Стоянов, който е съветник на президента Георги Първанов.

През периода юни 2006 г. - септември 2006 г. Райчев е работил като граничен контрольор на граничния пункт в Кардам. Съдът го лиши от право да заема материално-отговорна длъжност за срок от 4 години. Добричкият окръжен съд осъди Райчев да заплати обезщетение от 83 070.98 лв. на Агенция „Пътна инфраструктура”, ведно с дължимата лихва за забава. Магистратите потвърдиха наложената мярка “подписка” на подсъдимия до влизане в сила на присъдата, която може да бъде протестирана в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Варна.

Извън залата Райчев и адвокатът му настояха да се внесе уточнение, че тъстът му не е президентски съветник. “Това заяви прокурорът, но аз не съм го казвал” – бе категоричен Райчев. На въпросите на медиите какво работи тъстът му, Райчев категорично отказа да уточни. “Заради всичко това не поддържаме връзка и не знам какво работи в момента. Той е генерал и е бил главен секретар на МВР. Повече няма да коментирам”, категоричен бе Райчев, като смята, че обвинението срещу него има политически характер.

0 коментара:

Публикуване на коментар