9 септември 2010 г.

Ресторант за канибали търси дарители

0 коментара
Ресторант за канибали в Берлин, посещаван предимно от човекоядци, се нуждае от прясно месо и си търси доброволци в интернет, които да дарят някое бутчел. Наскоро ресторант Flime писа на сайта си, че клиентелата му се състои предимно от канибали и с оглед на това търси донори, за да може да си набави прясно човешко месо. Flime уверява и в сигурността на процедурата - органът щял да бъде професионално изваден от квалифициран хирург.

В поста на ресторанта се призоваваха всички желаещи да "пожертват някой и друг орган". За целта било достатъчно да попълнят анкета, в която имало въпроси както за начина на живота на потенциалния донор, така и за здравния му статус. Последният въпрос бил относно телесните части, които донорът ще предостави за готвене.

Управителите на ресторанта обяснили в съобщението на сайта си, че храната се готви по стара бразилска традиция, част от която е и вярването, че в процеса на хранене ядящият приема силата на своята жертва. В деня на откриването на ресторанта се оказа, че всичко е било само шега, която Обществото на германските вегетарианци (Vebu) използвало, за да популяризира вегетарианството.

В публикуваното през август съобщение не бяха посочени нито менюто на ресторанта, нито адресът му. Наскоро стана ясно, че ресторант Flime в Берлин изобщо не съществува. Понастоящем сайтът е преоформен, като на главната страница е поместено следното съобщение: "Да ядеш животни е същото като да ядеш хора. С всяка хапка месо отхапваш от своята човечност".

"Искахме да привлечем вниманието към този въпрос, защото той засяга всички ни. В ежедневието никой не се замисля за консумирането на месо и трябваше по някакъв начин да привлечем вниманието", коментира говорителят на Обществото на германските вегетарианци Себастиан Зьош необичайната рекламна кампания. Важно е хората да се замислят откъде точно идва месото, което консумираме и в какви условия се отглежда то.

0 коментара:

Публикуване на коментар