5 септември 2010 г.

Масони дундуркат Гергов за шеф на БСП

0 коментара
Няма да ставам лидер на БСП. Рано е, но ще дойде време”, заяви миналата есен Георги Гергов. Година по-късно изглежда удари часът на червения олигарх. През последните месеци свинарят на Първанов и Станишев с няколко бързи маневри овладя стратегически позиции в Социалистическата партия.

Първо, той беше избран за член на Политбюрото на Българския антифашистки съюз /БАС/. Организацията е наследник на съществулите по време на комунизма Активни борци против фашизма и капитализма /АБПФК/ и в нея членуват някогашни партизани и ятаци. Все по-малко обаче остават живите участници в антифашистката съпротива отпреди 1944 г., а местата им заемат червени кариеристи и капиталисти. Почетен шеф е проф. Велко Вълканов, а оперативен ръководител – Чавдар Стоименов. БАС се помещава на „Позитано“ 20 и има силно влияние върху твърдото ядро на партията.

В края на юли собственикът на Пловдивския панаир беше избран и начело на Областния съвет на БСП-Пловдив на мястото на подалия внезапно оставка бивш транспортен министър Петър Мутафчиев. По този начин Георги Георги удари с един куршум два заека. Като партиен бос той почти сигурно ще оглави на следващите парламентарни избори червената листа в Пловдивска област, където партията все още има силни позиции. Гергов е и заместник-председател на Общинската организация на БСП-Пловдив, но там червените събират все по-малко гласове, въпреки че притежателят на половината град е техен лидер.
В ход е цялостна машинация под режисурата на Масонската ложа, събщиха информирани членове на зидарското братство. Гергов е шеф на

Пловдивската ложа „Слънце Ориент“

към Великата ложа на старите свободни признати зидари на България под ръковдството на бившия телохранител на бай Тошо – Румен Ралчев. Под патронажа на Ралчев е още и ложата „Братство и чест“, в която членува бившият шеф на ДАНС Петко Сертов и почти всичките бивши съветници на Сергей Станишев. Дори президентът Георги Първанов е присъствал на учредяването „Слънце“-то на свинаря, който присвои най-апетитните държавни и общински хапки като ЦУМ, морския курорт „Слънчев ден“, пловдивския хотел „Санкт Петербург“, най-хубавите къщи в Стария Пловдив, станцията на ЦК на БКП и прочие. На един от миналите рождени дни на червения олигарх в "Санкт Петербург" пък беше строено половината правителство на Станишев. На купона тогава държавният глава танцува валс с Величка Гергова, а пък свинарят нежно гушна Зорка.

Царят на панаира нахрани местни и столични журналисти с пътешествия до Париж и морски курорти. Със състояние от 200 млн. лв. той можа да си позволи лукса да стане и спонсор на бившата другарка на лидера на БСП Елена Йончева. Беше и е спомоществовател на общината и църквата, когото и кметът, и владиката горещо благославят. Той стана и първият носител на учредения от Пловдивската митрополия орден „Свети апостол Ерм”. Бившият шеф на свинекомплекс не крие ухажванията си към владиката Николай и щедро го обсипва със скъпи подаръци - БМВ 5-а серия и „Ауди” осмица, часовник „Вашерон Константин” с малтийски кръст на копчето за нагласа на времето, който струва над 24 хил. Долара.

През 2008 г. бизнесменът положи основите и на медийната си империя - купи телевизия "Евроком България" със средства на все още държавния Пловдивски панаир, пусна и вестник „Нов глас“. Освен това бе удостоен с титлата "Доктор хонорис кауза" на Аграрния университет, оглави Българската федерация по конен спорт, стана и почетен консул на Руската федерация в Пловдив. Гергов още преди година превзе Пловдивската партийна организация с дискретния натиск на президента и соцлидера. Отделно за да се подсигури, той

три пъти води на безпаметни гуляи

всички партийни секретари на БСП от града под тепетата в имението си в село Ягодово.
Неслучайно Петър Мутафчиев безропотно сдаде шефското място в Областната партийна организация - той е подчинен на Гергов в Масонската ложа. Просто облиза подметките на господаря си“, коментира член на тайното братство. В „Слънце Ориент“ членуват още бившите здравен и екологичен министри – Евгений Желев и Джевдет Чакъров, бившият и настоящият кметове на Филибето - Иван Чомаков и Славчо Атанасов, неговото политическо протеже и лидер на БСП-Пловдив Илия Баташки, изпълнителният директор на Пловдивския панаир Богомил Бонев.

Братя масони на свинаря са още Росен Димов - апелативен прокурор, Андрей Атанасов - окръжен прокурор, Сотир Цацаров - председател на Пловдивския окръжен съд, Тодор Петков – бивш губернатор на пловдивска област, Йордан Дафчев - шеф на следствието в Пловдив, Георги Търновалийски – бивш шеф на Териториално данъчно управление, Георги Петърнейчев – бивш зам.-транспортен министър, а също и кметовете на Пазарджик, Кърджали, Хасково в компанията на местните прокурори и съдии, бившите шефове на Свиленградската митница, председателят на административния съд-Пловдив Георги Петров и прочие. Целта е в масонската ложа да се обединят на едно място всички влиятелни лица заемащи държавни, общински и високи нива бизнес-структури контролиращи медии и обществено значими дейности, които в последствие да генерират както електорален, така и финансов резултат. Надеждата на Гергов е неговите

зидарски „капии“ да го спасят от преследването

което вътрешния министър Цветан Цветанов започна открито срещу него.
В качеството си на Велик майстор бившият свинар и настоящ феодален владетел на Герговград дирижира политическите и икономическа процеси в цяла Южна България.
След като съсредоточи в ръцете си огромна финансова и задкулисна власт, червеният олигарх се еманципира от менторите си. “Гергов смята, че след като е изръсил милиони в партийната каса на “Позитано” 20 и в президентските начинания, си е напазарувал Станишев и Първанов. Позволява си вече открито да говори срещу тях. Очаква и президентът, и лидерът на БСП да му целуват ръка всеки път, когато го видят”, твърди негов сътрудник.

Георги Гергов изповядва идеология, която е необичайна за останалите социалисти. Обяви, че БСП е партия за богати хора, които имат желание да помагат на бедните. Преди година той посрещна гневно намеците на писателя Павел Писаров за проказата, която носят със себе си червените олигарси. “Да си направят комунистическа партия и да си отидат в нея. Стига са подяждали като помиярчета отстрани тази голяма БСП. Стига са я баталясвали! Писна ми във Висшия съвет на БСП

да виждам вълци в агнешки кожи

които смятат, че местата им са пожизнени. Заради тяхната некадърност сме на този хал. Откъде накъде Писарев ще ми дава оценка, след като те стопиха и съсипаха най-голямата партия в България? Аз ли я баталясах? Не! Такива като него: професори, умници, дето стоят на последния ред на “Позитано” и дават акъл на първите редове, и ние като добри синове ги слушаме и даваме всичко от себе си. Сега да си гледат старостта! И да дадем път на младите”, изтърси владетелят на Пловдивския панаир.

Георги Гергов се възхищава на Бойко Борисов, когото неприлично хвали в многобройните си интервюта. “Той не се подмазва на Бойко само за да охлаби хватката на МВР и прокуратурата върху съмнителните му сделки за Стария град и Панаира. Гергов настина се мисли за червения Бойко Борисов”, допълва нашият източник. Бизнесменът е тръгнал на щурм за лидерския пост в БСП. Хора от неговото обкръжение прогнозират, че олигархът няма да се натиска на предстоящото заседание на 47-я конгрес през октомври. “Гергов никога не участва в състезание, в което победата не му е сигурна. Той ще изчака червената партия да се срине на местните и президентските избори през 2011 г. Тогава неминуемо главата на Станишев ще се изтърколи и богаташът с партиен билет може да се окаже търсеният спасител”, казва негов приближен.

Димитър Благоев, Bspnews

0 коментара:

Публикуване на коментар