14 септември 2010 г.

НЕК бойкотира делото срещу Доган

0 коментара
Националната електрическа компания (НЕК) обяви бойкот на делото срещу лидера на ДПС Ахмед Доган, който е подсъдим за взетия от него консултантски хонорар от 2 млн. лв. за хидроенергийни проекти. На заседанието на съда се оказа, че държавната фиирма НЕК не е пратила документите за отпускане на средства за строителството на ВЕЦ „Цанков камък“.

Лидерът на ДПС също не е депозирал поисканите доказателства. Доган не е предоставил документ за квалификацията си в областта на минното дело, хидрологията и строителството, както и докладите за свършената от него работа по четирите консултантски договора. Именно по тях той е получил космическия хонорар от 1 млн. евро. Заради тези недекларирани като евентуален конфликт на интереси договори Доган бе предаден на съда от антикорупционната комисия на парламента. Според депутатите в случая става дума за политическа корупция.

ВАС ще заседава по делото идния четвъртък. Доган и НЕК няма да претърпят санкции, че не са изпълнили съдебното разпореждане, тъй като по тези процеси то не е задължително.

0 коментара:

Публикуване на коментар